Dansk Folkepartis formand er utilfreds med, at Inger Støjberg ikke blev en del af Venstres ledelse mandag.

Normalt afholder Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, sig fra at kommentere andre partiers indre anliggender.

Han udtrykker dog alligevel bekymring over, at Inger Støjberg (V) ikke blev valgt til ledelsen i Venstre, da partiet mandag konstituerede sig efter valget 5. juni.

»Hvad skete lige der? Venstre vrager Inger Støjberg til ledelsen. De bestemmer selvfølgelig helt selv deres konstituering, men hvis det er udtryk for et politisk kursskifte i udlændingepolitikken, vækker det selvsagt bekymring, skriver DF-formanden på Twitter.

Kristian Jensen (V) blev valgt som gruppeformand, og Jakob Ellemann-Jensen (V) blev valgt til politisk ordfører. Sophie Løhde (V) blev gruppenæstformand.

Men der blev ikke plads til Inger Støjberg, som ellers fik et flot valg og mange flere stemmer end Kristian Jensen i samme valgkreds.

Inger Støjberg er kendt som en hård nyser i udlændingepolitikken og har et godt forhold til Dansk Folkeparti, mens Kristian Jensen i højere grad beskrives som humanist og globalist med et knap så godt forhold til DF.

ritzau

.